Tel: +40752.105.416
Email: redactia@criminologie.org.ro
Obiectivul nostruStudiiÎntocmim studii

Obiectivul nostru

prevenirea și controlul criminalității

Read More

Studii

privind cercetarea şi identificarea infractorilor

Read More

Întocmim studii

despre recidivă, reintegrarea socială, alternative la detenţie

Read More

Evenimente

 

        Vestea plecării la cer a profesorului Georges Picca, prietenul criminologiei romanesti, i-a îndurerat pe toţi criminologii români. Tristeţea este şi mai mare pentru cei care i-au fost prieteni sau l-au întâlnit la reuniunile ştiinţifice organizate de Institutul Naţional de Criminologie şi de Societatea Română de Criminologie.
       Ne amintim cu recunoştinţă de implicarea deplina cu care Secretarul general al ISC a susţinut eforturile tânărului Institut Naţional de Criminologie din România de a organiza în ţara noastră primul curs internaţional de Criminologie, în anul 2003. Succesul acestei manifestări ştiinţifice i s-a datorat într-o măsură importantă.Aprecierile domniei sale  au însemnat o recunoaştere a contribuţiei criminologilor români la dezvoltarea unei ştiinţe extrem de importante în peisajul lumii care se globalizează într-un ritm extrem de rapid. Provocările la care sunt chemaţi să răspundă şi cercetătorii din România au fost mai uşor de abordat ca urmare a orientărilor şi sfaturilor prieteneşti primite de la profesorul Georges Picca.
 
Sincere condoleante familiei indurerate!
 
 Societatea Română de Criminologie și Criminalistică 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

———————————————————————————-

 

 

 

 

  În perioada 22-24 mai 2016 s-au desfășurat lucrările celui de-al 15-lea Colocviu al Asociației Internaționale a Criminologilor de Limbă Franceză(AICLF), manifestări organizate la sediul Universității din Versailles-St.Quentin,Franța.

    Tema Colocviului a fost: „Diagnostiquer et repondre aux desordres du monde :entre transparence democratique et secrets des etats”( A diagnostica și a răspunde la tulburările sociale mondiale :între transparența democratică și secretele de stat)

    La această manifestare științifică a participat și o delegație din partea SRCC din care au făcut parte Rodica Mihaela Stănoiu-președinte SRCC, Emilian Stănișor-președinte executiv, Dorinica Ioan-vicepreședinte și Alexandru Ioan-membru,

    Din programul Colocviului au făcut parte și comunicările doamnei Rodica Mihaela Stănoiu, cu tema „Societatea riscului global și marea criminalitate”, în cadrul atelierului „Radicalizare și terorism” și domnului Alexandru Ioan, cu tema „Criminalitatea și media-între transparență și opacitate”, în cadrul atelierului „Sistemele penale și media”.

    Luni, 23 mai 2016, la Hotel de France din Versailles, a avut loc o manifestare de gală, ocazie cu care a fost acordat premiul Baumont-Tocqueville, ce recompensează personalitățile care prin opera și cariera lor științifică au promovat excelența în domeniul criminologiei, domnului Jaques Farsedakis(Grecia), la propunerea doamnei Rodica Mihaela Stănoiu, ca membru în juriul internațional. Cu același prilej Președintele AICLF, Andre Lemaitre a făcut publică aprecierea AICLF față de activitatea Societății Române de Criminologie și Criminalistică făcând trimitere la organizarea Conferinței din anul 2015,cu tema „Criminologia din România –trecut,prezent și viitor”.

    Tot în cursul zilei de luni s-au ținut lucrările Adunării Generale a AICLF, ocazie cu care s-a acordat încă un mandat actualei conduceri (alese în luna mai 2014 la Liege-Belgia, la precedentul Colocviu) formată din: Președinte-Prof. Andre Lemaitre(Belgia) și vice-președinții- Prof. Rodica Mihaela Stănoiu(România), Prof.Jaques Farsedakis(Grecia) și Prof.Nicolas Queloz(Elveția).

    Ca o concluzie generală lucrările Colocviului au subliniat faptul că în societatea contemporană sistemele penale nu mai constituie ultima ratio de soluționare a problemelor mondiale, de la amenințările legate de catastrofele naturale până la actele individuale sau colective, antisociale.

    S-a arătat, de asemenea,că la noile vulnerabilități și fragilități sociale trebuie să se găsească și un just echilibru al apărării libertăților cetățenești, în raport cu eventuala lor alterare, prin măsuri luate de autoritățile statale, în numele imperativelor de securitate.

                                                                    Comitetul Director al SRCC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Evenimente

          Vestea plecării la cer a profesorului Georges Picca, prietenul criminologiei romanesti, i-a îndurerat pe toţi criminologii români. Tristeţea este şi mai mare pentru cei care […]

Read More
Publicaţii

Lucrarea „Criminologie, Criminalistica, Penologie –  Repere bibliografice”, volumul 1,  coordonatori Rodica Mihaela Stănoiu, Emilian Stănișor, Vasile Teodorescu.   ——————————————————- Lucrarea „Criminologie, Criminalistica, Penologie –  Repere bibliografice”, volumul 2,  coordonatori Rodica […]

Read More
Redacţia

Revista de criminologie, de criminalistică şi de penologie COORDONATOR Prof. Univ. Dr. RODICA MIHAELA STĂNOIU – Preşedinta Societăţii Române de Criminologie şi Criminalistică   COLEGIUL DE REDACŢIE Lector univ. dr. […]

Read More
Contact

Bulevardul Gheorghe Magheru, Nr. 22, Etaj 2, Sector 1, Bucureşti (punct de reper: lângă Teatrul Nottara, în clădire cu Uniunea Juriştilor din România) Cod poştal: 010334 Adresă de e-mail: redactia@criminologie.org.ro […]

Read More
Despre noi

Societatea Română de Criminologie şi Criminalistică este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, având toate drepturile şi obligaţiile prevăzute de legislaţia în vigoare. Societatea Română de Criminologie şi […]

Read More